ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας ότι για τη φετινή χρονιά 2022-23 στο σχολείο θα βρίσκεται κοινωνική λειτουργός μία μέρα την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα), στο πλαίσιο της πράξης «Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς».  

Ο ρόλος του Κοινωνικού Λειτουργού στο Σχολείο είναι πολυδιάστατος, καθώς αποτελεί συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο σχολείο, την οικογένεια, το παιδί και την κοινότητα. Οι βασικές αρμοδιότητες του Κοινωνικού Λειτουργού σε μια Σχολική Μονάδα είναι οι εξής:

  • Παροχή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Ανάπτυξη Παρεμβάσεων για την ενίσχυση της λειτουργίας του Σχολείου.
  • Εντοπισμός μαθητών/τριών που βρίσκονται σε ανάγκη/κίνδυνο και ανάπτυξη πλάνου παρέμβασης καθώς και δικτύωσης με αρμόδιους φορείς.
  • Εφαρμογή δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε παιδιά και γονείς/κηδεμόνες.
  • Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Ένταξη παιδιών προσφύγων/μεταναστών.
  • Συμβουλευτική γονέων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εντός και εκτός του συστήματος της οικογένειας και δικτύωση με αρμόδιες υπηρεσίες.
  • Σε περιπτώσεις σαφών ενδείξεων παραμέλησης/κακοποίησης παιδιού ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιες αρχές (Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου, Δικαστικές Αρχές).
 

Όλες οι υπηρεσίες/παρεμβάσεις βασίζονται στην Αρχή του «Βέλτιστου Συμφέροντος του Παιδιού».

Οι συναντήσεις  θα πραγματοποιούνται με αυστηρή τήρηση απορρήτου σύμφωνα με τους Κανόνες Δεοντολογίας των Κοινωνικών Λειτουργών. Η κοινωνική λειτουργός σας καλεί να επικοινωνήσετε μαζί της για να συζητήσετε τυχόν προβληματισμούς, προτάσεις ή αιτήματα. Θα βρίσκεται στο σχολείο κάθε Δευτέρα, ενώ μπορείτε να κλείνετε ραντεβού τηλεφωνικά 10:00 με 13:00 (2352041685, επικοινωνώντας μαζί της ή με την κα διευθύντρια) είτε αποστέλλοντας email  προσωπικά  στην ίδια, αναγράφοντας το όνομα σας, το όνομα του παιδιού και το σχολείο φοίτησής του. 

Σχετική ενημέρωση έχει αποσταλεί και στα email των γονέων και κηδεμόνων μέσω του συστήματος myschool (ημερ. 30-11-22).


 

Share on Google Plus